(video) O nouă viaţă pentru un Hudson din 1949: motor V8 cu 647 CP şi tapiţerie cu piele de crocodil

Atelierul american ICON din Los Angeles a prezentat acum câteva ore în cadrul Monterey Car Week un spectaculos restomod făcut pe baza unui coupe Hudson din 1949. Automobilul clasic a fost restaurat cu atenție, dar şi modernizat, inclusiv cu o nouă “inimă”.

Vezi şi: (video) Maşina extraordinară care i-a aparţinut lui Preston Tucker a fost vândută la licitaţie

Coupeul negru şi vechi de 70 de ani a fost găsit anterior într-un hambar abandonat, undeva în statul Carolina de Nord, având un parcurs afişat pe odometru de doar câteva mile. Noul proprietar a decis să nu-l trimită la groapa de gunoi, ci să-i ofere o nouă viaţă prin intermediul posibilităţilor atelierului ICON a cărui client permanent a fost.

Experţii din California au decis să instaleze sub capotă un nou motor V8 Supercharged GM LS9 de 6.2 litri, asemenea care se găsea pe precedentul Chevrolet Corvette şi care produce 647 CP (6.500 rpm)/819 Nm (3.800 rpm). Agregatul a fost cuplat la o transmisie automată cu patru trepte. Tracţiunea a rămas cea originală pe puntea din spate.

Subcadrele sunt noi şi personalizate pentru a integra pentru a integra construcția semi-unibody “Monobuilt” a acestui Hudson. Şasiul mai include şi suspensii independente noi pentru toate cele patru roţi, precum şi mecanisme de frânare de la Brembo.

La fel de impresionant este şi interiorul, decorat cu piele de crocodil vopsită manual în combinație cu una de viţel. Pentru podea şi covoraşe a fost utilizată lână naturală. Mânerele s-au făcut din nou din aluminiu, becurile au fost înlocuite cu LED-uri, iar pentru confort a fost instalat un sistem de aer condiționat şi unul audio.

Se menţionează că în total au fost necesare peste 400 de ore de muncă manuală pentru realizare, şi asta doar a interiorului. Cât costă un asemenea proiect rămâne deocamdată un mister.

Vezi şi: (video) Charge Cars – tânăra companie care a creat cel mai frumos Mustang clasic electric

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/