image
Sursa foto: jurnal.md

Avia Invest, firma care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, a fost vândută unei companii offshore

Avia Invest, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, a fost vândută. Noul proprietar este NR Investments Ltd, o firmă vehicul de investiții din Guernsey.

NR Investments Ltd a fost de acord să achiziționeze o participație de 95% la Avia Invest, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău. Acordul a fost ratificat astăzi de către reprezentanții Avia Invest LLC (Avia Invest) și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild.

„Anunțuri suplimentare vor fi făcute în septembrie”, anunță noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit sursei, înființat în 2007, NR Investments are o experiență vastă și experiență în investiții în infrastructura proprietății și în Europa Centrală. Investițiile anterioare includ Porto Montenegro, un port maritim de super yacht premiat; Trigranit, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Europa Centrală; complexul de film Korda Studios din Budapesta, Ungaria, precum și multiple dezvoltări de sine stătătoare în toată regiunea.

Schimbarea proprietarului Aeroportului Internațional Chișinău are loc în condițiile în care în prezent este în plină desfășurare o anchetă a comisiei parlamentare privind privatizările începând cu 2013.

Săptămâna trecută, comisia de anchetă a depus o plângere penală la CNA și Procuratura Generală prin care cere anchetarea acțiunilor și inacțiunilor unor funcționari publici și a altor persoane privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. În sesizare, comisia a solicitat emiterea ordonanțelor privind luarea unor măsuri de asigurare pentru ca contractul de concesionare a AIC să nu migreze de la o companie la alta.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani. De atunci, în doar trei ani, firma concesionară, „Avia Invest” SRL, şi-a schimbat de trei ori proprietarii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: