PL: „Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon; Cu un asemenea președinte la CC, blocul ACUM s-a compromis total în fața cetățenilor”

„De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon!”, astfel comentează Partidul Liberal numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale.

Foto: UNIMEDIA

„Românofobul și statalistul Vladimir Țurcan, care este total departe de domeniul justiției, care nu este nici magistrat, a fost ales președintele CC.

El este cel care în 1989, a propus ca în Legea privind funcționarea limbilor de stat să fie introdusă sintagma ”limbă moldovenească”, pentru că așa a considerat el că e corect din punct de vedere politic și diplomatic!!!

Țurcan, la 7 aprlie îi “sfătuia” pe tineri unde să pună drapele UE și al României, după care a condus o comisie de anchetă care a mușamalizat crimele de la 7 aprilie ale regimului Voronin. Este descalificant și degradant ca instituția ce garantează supremația Constituției să fie condusă de un fost comunist și deputat socialist, apropiat cercurilor rusești și care a deținut nenumărate funcții de conducere pe vremea URSS.

Cu un asemenea președinte la CC, blocul ACUM s-a compromis total în fața cetățenilor atunci când au promis restabilirea încrederii în CC și depolitizarea acesteia.

Paradigma lui Plahotniuc a fost preluată în totalitate de către Dodon, atât timp cât blocul ACUM nu va denunța această alianță odioasă, prejudiciul adus RM va fi catastrofal”, se arată într-un comunicat al Partidului Libera.

UNIMEDIA amintește că Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan.


Pub