Iurie Leancă, către Blocul ACUM: „Bravo, l-ați întărit pe Dodon mai tare decât ar fi visat el vreodată”

Iurie Lencă critică Blocul ACUM că cedat mai multe însutiții lui Igor Dodon, iar promisiunea anterioară de „dezoligarhizare” a statului a eșuat. Comentariile vin în contextul numirii lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții Constitutionale.

Foto: UNIMEDIA

„Cum ne-au vândut forțele “convențional europene” rușilor lui Dodon

Ura, tovariși! “Dezoligarhizarea” a reușit! - asta a mai rămas să spună Maia și Andrei după ce au transmis puterea în mâinile lui Dodon. Știam că nu au prea multă viziune, dar să dai dovadă de atâta iresponsabilitate politică e un act de trădare a propriilor cetățeni.

Consiliul Suprem de Securitate (unde Sandu și Năstase stau ca elevii în fața lui Dodon) a fost întărit prin Legea care spune că demersurile acestui organ, până nu demult consultativ, sunt obligatorii spre executare;

CNA predat socialiștilor printr-un concurs mimat în urma căruia a fost numit consilierul lui Dodon;

SIS (trecut în subordinea directă prâșâdintelui) cu om numit de Dodon în fruntea instituției;

SPPS, trecut în subordinea directă a lui Dodon, care și-a numit și aici propriul om.

Ministerul Apărării - condus de omul lui Dodon.

Deci, Sandu și Năstase au pus toată securitatea națională a Republicii Moldova la cheremul lui Dodon, un personaj care demult e o unealtă a Kremlinului.

ACUM, mai recent, a fost “dezoligarhizată” și “depolitizată” Curtea Constituțională, unde această Alianță Kozak a numit 3 membri de partid, iar Președinte al acestei Înalte Curți, “surpriză” - a devenit deputatul socialist Vladimi Țurcan.

Nu e nicio noimă să mă adresez conducerii Blocului ACUM, dar mă adresez cu speranță deputaților și susținătorilor acestui bloc, cărora sper că le-a rămas o mică doză de rațiune.

Dragii mei, prețul pentru aceste cedări impardonabile este Guvernul și alte câteva funcții temporare în administrația centrală. Oameni buni, Guvernul se demite cât ai clipi prin moțiune de cenzură cu votul a 51 de deputați (care sunt gata demult să ridice mâna pentru demiterea doamnei Sandu).

Funcțiile și instituțiile de mai sus sunt nepartajabile (cu toții ați condamnat și ați promis că nu veți mai partaja instituțiile de drept ale statului după modelul AIE din 2009) și inamovibile - deci nu pot fi demiși.

Bravo, l-ați întărit pe Dodon mai tare decât ar fi visat el vreodată! Conștientizați pericolul pe care l-ați creat? Dodon și socialiștii au ACUM în subordine:

- Președinția Parlamentului, CNA, PG, CSS, SPPS, SIS, Ministerul Apărării și Curtea Constituțională.

Că tot ați mai revenit și la sistemul proporțional, socialiștii pot să meargă ușor în alegeri anticipate și prin majoritatea obținută să vă ia și Guvernul.

Felicitări, dragilor. Republica Moldova și instituțiile statului sunt, din nou, direct sub influența Moscovei. #Dezoligarhizarea a avut loc cu “succes”!”, se arată într-o postare pe Facebook.


Pub