(audio) Vladimir Țurcan, despre numirea sa în funcția de președinte al CC: „Eu nu comentez nemulțumiri, critici, deoarece ceea ce s-a făcut, s-a făcut conform legislației”

Noul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, spune că nu vrea să comenteze criticile aduse din partea mai multor actori politici, întrucât totul s-a făcut conform legii și procedurilor legale.

„Eu nu am făcut cunoștință cu niciun mesaj. Acum mă ocup cu chestiile interne de pornire a activității Curții Constituționale. M-au sunat colegii dvs. și mi-au spus că au fost niște nemulțumiri din partea doamnei prim-ministru. Eu nu comentez nemulțumiri, critici, deoarece ceea ce s-a făcut, s-a făcut conform legislației. Toți 6 ne-am adunat, ședința a fost închisă, votarea a fost secretă, a fost comisia... toate procedurile au fost respectate. Cred că emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”.

Întrebat dacă cunoaște cum au votat colegii săi, în pofida faptului că votul e secret, Țurcan a zis că nu.

Citește și: Domnica Manole refuză să spună pentru cine a votat în calitate de președinte al CC

UNIMEDIA amintește că Maia Sandu, într-o postare pe Facebook, a declarat că numirea lui Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale este „un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea” în instituție. Prim-ministra solicită fiecărui judecător CC să spună public pentru cine a votat la procesul alegerii președintelui Curții.


Pub