Vlad Musteață, fostul director „Pro Imobil”, s-ar putea alege cu un nou dosar penal

Vlad Musteață, fostul director „Pro Imobil” s-ar putea alege cu un nou dosar penal, fiind învinuit de evaziuni fiscale și spălare de bani.

Foto: Vlad Musteață

Potrivit unor surse media, Vlad Musteață, deși, și-a pierdut funcția de administrator al Companiei „Pro-Imobil”, cu toate acestea, el continuă să semneze contracte, care, de fapt, nu sunt recunsocute de actuala administrație a companiei, fiind astfel ilegale.

De asemenea, se mai spune că, în prezent, sunt depuse mai multe plângeri la organele procuraturii în privința acestor abuzuri și ilegalități.

La 20 martie, Procuratura a pornit o cauză penală pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către un angajat al companiei „Pro Imobil”.

Procurorii au cerut mai multe informații în legătură cu această persoană, dar și datele altor angajați, inclusiv ale lui Vlad Musteață.

Amintim că încă în august 2016 Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a inițiat urmărirea într-o cauză penală pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la compania „Pro Imobil”.

La 28 august 2017 procurorii de la PCCOCS au demarat un șir de percheziții la sediul „ProI Imobil”. Conducerea companiei imobiliare a fost suspectată de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, care depășea 5 milioane de lei. În urma perchezițiilor au fost reținute mai multe persoane, dar administratorul de atunci, Vlad Musteață a fugit din țară și a fost dat în căutare internațională.

El a fost reținut în noiembrie 2017 în Italia, dar a fost eliberat la începutul anului 2018, după ce o instanță de judecată a decis să schimbe mandatul de arest prin control judiciar. La scurt timp, Musteață a revenit în Moldova.


// console.log('no ads situation')