Numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al CC înscenată din timp? Judecătoarea Liuba Șova oferă detalii despre modul în care s-a votat

Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declară că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp, transmite TV8.

Foto: tv8.md

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj ieri, de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui.

mesaj / Sursa:tv8.md

Liuba Șova afirmă că a înaintat candidatura lui Sergiu Țurcanu la funcția de președinte al CCM, dar acesta și-a retras-o

„El și-a retras-o și a spus că nu este gata. Același lucru a făcut și Domnica Manole și Eduard Ababii. Domnul Țurcan și-a înaintat candidatura lui, dar domnul Roșca m-a înaintat pe mine. Eu m-am votat pe mine. Presupun că persoana care m-a înaintat pe mine, bănuiesc, că a votat pentru persoana care l-a înaintat”, a declarat Liuba Șova.

De menționat că Liuba Șova a recunoscut în cadrul intervenției la TV8 că a votat pentru candidatura sa la funcția de președintă a CC.

Aceasta mai spune că-și asumă riscurile că probabil nu va mai activa la CCM, din motiv că a făcut publice detalii despre vot, dar își explică decizia de a vorbi despre această situație prin faptul că interesul public este mai presus.

UNIMEDIA amintește că Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de preşedinte al Curţii pe Vladimir Ţurcan.

Prim-ministra Maia Sandu, într-o postare pe Facebook, a declarat că numirea lui Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale este „un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea” în instituție și a cerut judecătorilor să facă public votul.

Cu critici față de numirea lui Țurcan în respectiva funcție au ieșit deputați din ACUM și PDM.

În schimb, președintele Igor Dodon nu se arată împotriva numirii lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale și spune că mizează pe activitatea cât mai onorabilă a CC-ului.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a spus că numirea sa „s-a făcut conform legislației” și a adăugat că, criticile sunt „emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”.


Pub