Începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019

PE SCURT

Astăzi, 19 august, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Perioada electorală va avea o durată maximă de 90 de zile și se va finaliza odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de aleși locali de către instanțele de judecată.

PE LUNG

Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor, aprobat de CEC, conține atât activități necesare pentru pregătirea scrutinului, cât și pentru desfășurarea campaniei electorale.

Astfel, până la 11 septembrie, urmează să fie luată decizia cu privire la stabilirea locului și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcțiile de consilieri sătești/comunali, orășenești/municipali și de primari ai localităților.

Până la 14 septembrie, este planificată constituirea secțiilor de votare în baza propunerilor primarilor, iar până la 24 septembrie – constituirea birourilor electorale ale secţiilor de votare

După înregistrarea candidaților va începe campania electorală.

Prin hotărârea Parlamentului din 18 iunie 2019 a fost stabilită data de 20 octombrie 2019 pentru desfășurarea alegerilor locale generale

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.