Banii POT cumpăra fericirea

Pe măsură ce cresc diferențele dintre „cei care au” și „cei care nu au”, proverbul „Banii nu pot cumpăra fericirea” pare din ce în ce mai perimat. Nu mai este o declarație despre superficialitatea materialismului și nici o reflecție ghidușă despre necazurile multimilionarilor care au totul, cu excepția fericirii. Astăzi, când totul pare să se învârtă în jurul banilor, oamenii simpli nu pot decât să muncească din greu pentru a-și câștiga salariul lunar.

Ceea ce înseamnă că, pentru mulți oameni, banii chiar POT cumpăra fericirea. Pot cumpăra siguranță, fie că este vorba despre plata avansului pentru propria casă, fie că este despre posibilitatea de a închiria o locuință în unul dintre cele mai bune (și sigure) cartiere ale orașului. Îți oferă posibilitate de să te bucuri de o vacanță plăcută în fiecare an sau de zile relaxante tot anul.

Așa că da, banii îți pot aduce fericirea. Te vor ajuta să îți plătești facturile și să te bucuri de un nivel de trăi mai bun. Desigur, dacă nu te descurci cu banii, atunci ai soluția oferită de credite online in Moldova, care îți oferă posibilitatea să zâmbești din nou atunci când viața te încearcă din greu. Cu toate acestea, înainte de a lua decizia de a împrumuta bani, asigură-te că poți să-l returnezi la timp!

Cu siguranță, măcar o dată te-ai prins cu gândul că ești acel muncitor sărac care câștigă exact atât cât să-și acopere cheltuielile și de obicei trebuie să renunțe la unele lucruri. Nu ai nimic de sacrificat: nu pleci în vacanță, nu ai televiziune prin cablu, nu îți cumperi haine. Și lista poate continua. În dulap ai haine de acum 10-15 ani. Repari tot ce poți, mai degrabă decât să-ți cumperi lucruri noi. 90% dintre mesele tale sunt preparate acasă și îți pregătești cafea în fiecare dimineață.

Ai fi fericit să-ți schimbi acest stil de viață. Ieri, ai lucrat toată ziua, ți-ai cumpărat câteva produse de la magazinul de la colț și ți-ai gătit cina. Ți-ai pregătit prânzul pentru a doua zi și ai mai pregătit ceva pentru restul săptămânii. Ai făcut curat în casă, apoi ți-ai turnat un pahar de vin ieftin și ai adormit înainte de a-l termina.

Te-ai săturat complet de muncă și de treburile interminabile din ultimele două luni. Nu-ți mai amintești când a fost ultima dată în care să fi stat pur și simplu o zi întreagă și să nu faci nimic. Nu ai parte de acest lux, fiindcă trebuie să muncești.

Mulți nu știu cum este să găsești scuze pentru a nu ieși în oraș cu prietenii sau colegii, pentru că pur și simplu nu îți poți permite nici cel mai ieftin cocktail. Și, mai ales, nu știu ce înseamnă rușinea de a fi ajuns la o anumită vârstă și să-ți dai seama că nu îți vei putea permite luxul de a avea copii.

Banii pot cumpăra fericirea și este bine să recunoaștem lucrul acesta. Evident că fiecare este responsabil de propriul succes.

Mai e ceva despre aceste mici luxuri: senzația că te poți relaxa cu prietenii la un pahar, că poți să mergi la masaj sau spa, că îți poți cumpăra un televizor cu o diagonală mare – este colosală. Nimeni nu ar trebui să se simtă rușinat pentru că dorește  să aibă mai mulți bani.

Banii și fericirea sunt indisolubil legate în societatea noastră, fie că ne place, fie că nu. Și dacă vă aflați în aceeași situație ca mine, vă încurajez să economisiți cât de mult puteți, acolo unde se poate. Nu vă acționează nimeni în judecată pentru că v-ați cumpărat o cafea sau o pizza. Pentru că într-adevăr, banii pot cumpăra fericirea – chiar dacă este pentru o perioadă limitată de timp!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.