03:57:09 25.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon! Este descalificant și degradant ca instituția ce garantează supremația Constituției să fie condusă de un fost comunist și deputat socialist, apropiat cercurilor rusești”

Partide/Comunicate 19.08.2019 17:10 Vizualizări1241 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon! Este descalificant și degradant ca instituția ce garantează supremația Constituției să fie condusă de un fost comunist și deputat socialist, apropiat cercurilor rusești”


Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon începând de astăzi, arată Partidul Liberal într-un comunicat de presă.

„Românofobul și statalistul Vladimir Țurcan, care este total departe de domeniul justiției, care nu este nici magistrat, a fost ales președintele CC. El este cel care în 1989 a propus ca în Legea privind funcționarea limbilor de stat să fie introdusă sintagma „limbă moldovenească”, pentru că așa a considerat el că e corect din punct de vedere politic și diplomatic”, amintește Partidul Liberal.

Aceeași sursă susține că Vladimir Țurcan îi „sfătuia”, pe 7 aprilie 2009, pe tineri unde să pună drapele UE și al României, după care a condus o comisie de anchetă care a mușamalizat crimele de la 7 aprilie ale regimului Voronin.

„Este descalificant și degradant ca instituția ce garantează supremația Constituției să fie condusă de un fost comunist și deputat socialist, apropiat cercurilor rusești și care a deținut nenumărate funcții de conducere pe vremea URSS. Cu un asemenea președinte la CC, blocul ACUM s-a compromis total în fața cetățenilor atunci când au promis restabilirea încrederii în CC și depolitizarea acesteia. Paradigma lui Plahotniuc a fost preluată în totalitate de către Dodon. Atât timp cât blocul ACUM nu va denunța această alianță odioasă, prejudiciul adus R. Moldova va fi catastrofal”, acuză liberalii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md