18:43:47 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Toți profesorii de la Liceul „Prometeu-PRIM” și-au dat DEMISIA: Planul lui Aurelian Silvestru

Social 19.08.2019 17:40 Vizualizări15029 Autor: Ziarul National
VIDEO // Toți profesorii de la Liceul „Prometeu-PRIM” și-au dat DEMISIA: Planul lui Aurelian Silvestru


Administrația Liceului „Prometeu-Prim” în frunte cu directorul Aurelian Silvestru a adunat părinții elevilor la o Adunare Generală pentru a le explica situația creată la această instituție de învățământ.

Potrivit lui Aurelian Silvestru, situația de la liceu a fost „destabilizată” de anumite persoane, care au anunțat un „concurs ilegal” de alegere a noului director al instituției, după ce l-au demis ilegal.

Silvestru a anunțat că toți angajații de la Liceul „Prometeu-Prim” și-au dat astăzi demisia, inclusiv profesorii și personalul auxiliar.

CITIȚI și „FOC” la „Prometeu”: Directorul Aurelian Silvestru a fost demis. Ce spun profesorii

Părinții și elevii, însă, nu trebuie să-și facă griji, pentru că Aurelian Silvestru a înregistrat în această vară un nou liceu, tot cu cuvântul „Prometeu” în denumire - „Prometeu ProTalent”, iar activitatea instituției va continua „cu aceiași profesori și aceiași elevi” care au fost la „Prometeu-Prim”.

În paralel, Aurelian Silvestru, care a condus timp de 28 de ani liceul, a atacat în instanță acțiunile celorlalți doi acționari ai „Prometeu-Prim”, bănuind că e vorba de „un atac” regizat de anumite cercuri: „Nu știu dacă politice, Poliția să cerceteze”.

Avocatul liceului, Victor Munteanu, a dat asigurări că, de la 2 septembrie curent, nu vor fi blocate clădirile, fiindcă unele aparțin fondatorului „Prometeu ProTalent”, iar altele sunt închiriate de la Primăria Chișinău.

Părinții ar urma să renunțe la contractele semnate cu „Prometeu-Prim” și să încheie, formal, alte contracte, în aceleași condiții, cu „Prometeu ProTalent”.

În fața părinților a ieșit unul dintre fondatorii de la „Prometeu-Prim”, Nicu Roman, numit director interimar al liceului după demiterea lui Silvestru, dar acesta a fost huiduit: „Rușine!”.



Nicu Roman a fost întrebat ce stagiu are dânsul în învățământ și ce le poate oferi copiilor. „Eu am stagiu zero”, a răspuns acesta, stârnind un val de rumoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md