15:21:48 29.03.2024
Stiri

Usatîi compară ÎMPĂRȚEALA dintre PD-PLDM, cu partajările făcute între „ACUM” – PSRM: „Istoria se repetă și se va încheia pentru aceștia de ACUM la fel ca și pentru cei de atunci. Țara pierde timp în bătălia dintre profani și nemernici”

Partide/Comunicate 19.08.2019 19:27 Vizualizări1937 Autor: Ziarul National
Usatîi compară ÎMPĂRȚEALA dintre PD-PLDM, cu partajările făcute între „ACUM” – PSRM: „Istoria se repetă și se va încheia pentru aceștia de ACUM la fel ca și pentru cei de atunci. Țara pierde timp în bătălia dintre profani și nemernici” facebook


„În timp ce hipsterii din ACUM se plimbă pe coridoarele Guvernului cu cafele în cești de carton, tovarășii lor mai mari și colegii din Parlament și administrația prezidențială împart sistemul de stat moldovenesc pe bucăți, reproducând asimetria puterii inventată în timpul guvernării coaliției PD-PLDM”, a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, după ce în fruntea Curții Constituționale a ajuns socialistul Vladimir Țurcan.

Usatîi propune să ne detașăm, în spiritul modei, de geopolitică și să analizăm cum se face împărțirea puterii în stat. Potrivit lui Usatîi, împărțeala se face în spiritul puterii PD-PLDM, unde PSRM este PD, iar ACUM este PLDM

„Pentru început propun, așa cum ne sfătuiesc reprezentanții noii puteri, să ne detașăm absolut de geopolitică. Asta e în trend acum. Dodon nu este prorus, iar Maia Sandu nu este proeuropeană. Iată ce fac ei. În timp ce hipsterii din ACUM se plimbă pe coridoarele Guvernului cu cafele în pahare de carton, tovarășii lor mai mari din Parlament și administrația prezidențială împart sistemul de stat moldovenesc, reproducând asimetria puterii inventată în timpul guvernării coaliției PD-PLDM”, a scris Usatîi pe Facebook.

Acesta spune că socialiștii (noii democrați) au primit instituțiile de forță (cu excepția MAI, ca și atunci), iar ACUM (noul PLDM) - Cabinetul de Miniștri. „Ca să încununeze opera, Curtea Constituțională a trecut către Dodon”.

„Maia Sandu a criticat această decizie, rezervându-și dreptul la niște acțiuni corespunzătoare, dar ce fel acțiuni vor fi acestea, nu este clar. Se pare că fereastra posibilităților s-a închis. Acțiunile active urmau să fie realizate imediat după schimbarea puterii. Dar nu acum, când calul de circ moldovenesc merge pe al doilea cerc. Fără o simpatie sau antipatie personală față de toți cei care îl călăresc, e greu să nu observăm că istoria se repetă și, se pare, se va încheia pentru aceștia de acum la fel ca și pentru cei de atunci. Păcat de țară care pierde iarăși timp privind bătălia dintre profani și nemernici”, a punctat Usatîi.

Sursa:deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md