/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Andrei Năstase: „M-a surprins alegerea dl Țurcan. Mi-aș fi dorit ca președinte să fie o doamnă”

missing
19 august 2019, ora 22:03

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, se arată surprins de alegerea socialistului Vladimir Țurcan la conducerea Curții Constituționale și declară că și-ar fi dorit ca funcția să fie ocupată de o doamnă, sugerând că este vorba de Domnica Manole.

„Platforma DA mereu a optat pentru un membru al societății civile ca să fie în fruntea Curții. Platforma DA a optat pentru un om profesionist și se dorea să fie Domnica Manole. Dumneaei nu este membră a partidului, este un exponent al societății civile de specialitate, care a demonstrat în timp și curaj, și caracter, și profesionalism. Alegerea domnului Țurcanu m-a surprins. Sincer. Mi-aș fi dorit ca președintele să fie un candidat al societății civile și, de ce nu, o doamnă. Preferința mea în această speță a fost acea doamnă Șova, pe care n-am văzut-o niciodată în viață, nu cunosc cine este, dar am înțeles că vine dintr-un domeniu care nu a fost afectat niciodată de prezență politică. Și apoi, bineînțeles, o a doua opțiune putea fi Domnica Manole, ca exponent al societății civile, dar care, trecând prin acest proces electoral, era afectată…Ceea ce s-a petrecut este un semn de alarmă”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Vorbind despre Vladimir Țurcan, liderul DA a spus că a fost nevoie de un compromis cu Partidul Socialiștilor, pentru că Blocul ACUM nu deține majoritatea în Parlament.

„Mi-aș fi dorit din suflet ca socialiștii să fi propus un alt candidat. Țurcan este membru al PSRM. Mi-aș fi dorit să fie un bun specialist, integru, capabil să-și demonstreze calitățile sale de judecător la CC”, a motivat Năstase.

Într-o postare pe Facebook, ministra Justiției Olesea Stamate a scris că există temei pentru anularea rezultatelor votării și a cerut organelor competente să verifice dacă judecătorii CCM nu au fost influențați înainte de a-și da votul pentru Vladimir Țurcan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram