image
Sursa foto: libertatea.ro

Caracal: Specialiştii nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure; Erau calcinate excesiv

Specialiştii nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT, scrie Mediafax.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susţinut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

În cazul Caracal, au mai fost găsite oase, însă în curtea lui Gheorghe Dincă, identificate de anchetatori la momentul percheziţiilor. Analiza INML a stabilit deja ca oasele din curtea lui Dinca au ADN-ul Alexandrei.

Alexandru Cumpănaşu consideră că specialiştii INML s-au grăbit în cazul raportului privind ADN-ul Alexandrei şi că a menţionat că rezultatul privind oasele din pădure, de pe care nu a putut fi extras profilul genetic, arată că nu mai pot fi luate în considerare declaraţiile lui Gheorghe Dincă.

„Cred că lucrurile devin tot mai clare cel puţin pentru noi ca familie şi anume că toate declaraţiile spuse la început despre Alexandra cad ca un castel de domino. (...) Eu cred că anchetatorii, neavând nicio dovadă a decesului Luizei Melencu şi neavând nişte certitudini în ceea ce o priveşte pe Alexandra, pentru că au şi logică nu au doar pix şi hârtie, eu cred că dânşii ar trebui să-şi concentreze acum activitatea pe găsirea fetelor şi nu e demonstrarea aberaţiilor lui Dincă care să-l încrimineze pe propria declaraţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Cumpănaşu.

Potrivit unchiului Alexandrei, dacă ar fi în locul familiei Luizei, ar cere o analiză în afara ţării, aşa cum a solicitat pentru nepoata sa. Totodată, Cumpănaşu mai spune că INML s-ar fi grăbit cu analiza în cazul Alexandrei.

Mama Luizei , Monica Melencu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu are încredere în raportul INML potrivit căruia nu a putut fi identificat profil ADN de pe oasele din pădure şi va cere o expertiză internaţională pentru a fi sigură dacă rămăşiţele aparţin sau nu fiicei sale.

„Concret nu mi-au spus nimic, iar eu cred că normal ar fi fost să vină cineva să ne anunţe şi pe noi oficial, nu au anunţat nici măcar în al zecelea ceas să ştim despre ce este vorba, iar părerea mea este că fetele sunt vii. Până nu am ceva concret, tu spui că am găsit un dinte, cenuşa aceea, concret dacă fac o înmormântare o fac creştineşte, ăsta-i copilul meu să ştiu unde mă duc, dar tu îmi spui că ai găsit că sunt umane între 15 şi 19 ani, auzim de 4 luni verdictul acesta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, mama Luizei Melencu.

Potrivit Monicăi Melencu, va cere o contraexpertiză internaţională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: