(doc) Săracă țară bogată: Cea mai mare pensie în RM e de 224 de mii de lei

Cea mai mare pensie în RM e de 224 de mii de lei. Despre aceasta a anunțat deputatul din partea Blocului ACUM, Iurie Reniță. Parlamentarul a plasat pe pagina sa de Facebook, o listă cu cele mai mari pensii din RM. Astfel, potrivit acestuia, peste 353 de persoane primesc o pensie de peste 20 mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

„Cea mai mare pensie lunară din Republica Moldova este de 224197,15 (două sute douăzeci și patru de mii 197 de lei și 15 bani)!!!. Această pensie aparține unui asigurat care a activat în domeniul financiar-bancar. Este incredibil cum în cea mai săracă țară din Europa este posibil să primești o pensie uriașă pentru realitățile noastre. Alte aspecte (nu mai puțin incredibile!) le voi prezenta în următoarea postare, în care voi insera integral răspunsul Casei Naționale de Asigurări Sociale la interpelarea mea privind pensiile din Republica Moldova. De moment, rog să găsiți în anexă informația privind numărul și categoriile beneficiarilor de pensii de la 20000 (douăzeci de mii) până la 100000 (una sută mii) de lei lunar și mai mult”, se arată în postarea lui Reniță.

Pensie / Sursa:FB/Iurie Renița

Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, în total peste 703,8 mii persoane primesc pensii.

Mai mult de 526,6 mii de persoane primesc pensii pentru limită de vârstă, valoarea medie a cărora este pe persoană de 1643 lei.


Pub