Fostul director al Agenției Servicii Publice a primit 220 mii lei drept compensație după demisie

Fostul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean a depus declarația de avere și interese personale la eliberarea din funcție. Răilean indică că a primit 219 909 lei drept compensație după demisie, la care se mai adaugă un ajutor material de 36 mii de lei de la ASP, scrie Ziarul de Gardă.

Foto: zdg.md

Potrivit documentului, pe parcursul anului 2019, Răilean a ridicat de la ASP 549 744 lei, ceea ce înseamnă că salariul său era de 78 de mii de lei pe lună.

Alte 300 de mii de lei, familia Răilean le-a încasat după ce a vândut o mașină.

În declarația de avere și interese personale, Serghei Răilean a trecut un teren în valoare de 473 mii lei, un spațiu comercial și o casă de locuit de 208 m2, a cărei valoare indicată se ridică la 1,6 milioane lei.

Într-un cont bancar, familia Răilean păstrează 308 mii lei, iar pe câteva carduri bancare păstrează 27 mii lei și o mie de euro.

Serghei Răilean a plecat din funcția de director al ASP la 25 iulie, curent după ce a fost demis de Guvern. Anterior, în perioada anilor 2011 – 2017 acesta a deținut funcția de director general la ÎS „Registru” . În iulie 2017 a fost desemnat câștigătorul concursului pentru funcția de director al Agenției Servicii Publice. Cariera sa profesională a fost strâns legată de numele fostului premier, Pavel Filip.

„În managementul acestei instituții trebuie să oameni corecți, responsabili, buni profesioniști și care să asigure calitatea serviciilor publice, să asigure corectitudinea cheltuirii banilor publici și să nu admită abuzuri de tipul celor care s-au întâmplat în ultimii ani”, a comentat atunci Maia Sandu.


Pub