(video) „Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Litvinenco, despre „fiasco” concursului din Parlament, cu privire la funcțiile de judecător la CC

Președintele Comisiei numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a explicat de ce comisia de profil nu a dorit să propună plenului să voteze inițialii candidați la funcția de judecător la CC, care au câștigat concursul.

„Eu am promovat concursurile când aveam calitate de expert și am spus mereu ca să fie un concurs veritabil este necesar ca 3 condiții să fie întrunite în mod cumulativ. În primul rând să fie criteriile clare. Doi – reguli și proceduri în cât să permită un etalon. Și a treia condiție – membrii comisiei care fac evaluarea să nu aibă apartenență politică, în general cu ei să nu existe dubii că ar fi părtinitori în sensul evaluării”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Litvinenco mai spune că astfel de concursuri nu trebuie să fie organizate de către comisiile parlamentare, pentru că în comisii sunt deputați care reprezintă diferite fracțiuni. „După mine, comisiile parlamentare ar trebui să organizeze comisii de concurs din persoane neafiliate politic”.

Referindu-se la concursul desfășurat cu privire la ocuparea funcțiilor de judecător la CC, Litvinenco spune că nimeni nu s-a răzgândit. „Fiecare deputat poate veni cu propuneri legislative”, iar în acest caz nu s-a încălcat legea.

UNIMEDIA amintește că ieri, Vladimir Țurcanu și Domnica Manole au fost numiți de Parlament în funcția de judecători la Curtea Constituțională.


Pub