10:55:44 18.04.2024
Stiri

Dodon cere Guvernului să SUSPENDE decizia ANRE de a majora tarifele la energia electrică și cere „măsuri concrete” de sporire a gradului de protecție socială a persoanelor cu venituri mici

Politică 17.08.2019 20:10 Vizualizări2349 Autor: Ziarul National
Dodon cere Guvernului să SUSPENDE decizia ANRE de a majora tarifele la energia electrică și cere „măsuri concrete” de sporire a gradului de protecție socială a persoanelor cu venituri mici


Președintele Igor Dodon crede că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu avea temei să majoreze tarifele la energia electrică și plasează vina pe Partidul Democrat, care a numit această componență a autorității de reglementare în energetică.

„Dacă anterior ANRE anunța că examinează scenariul majorării tarifului de furnizare a energiei electrice de Gas Natural Fenosa cu 3,2%, apoi, conform deciziei adoptate, majorarea este aproape dublă față de cifra inițial anunțată. Astfel, devine clar că majorarea respectivă nu are la bază calcule temeinice și justificate, dar constituie o încercare de a destabiliza situația în țară la comanda politică a fostei guvernări”, spune Dodon.

Șeful statului recomandă Guvernului să suspende decizia ANRE: „Conformându-se obiectivelor electorale ale PD, anul trecut ANRE a revăzut nejustificat tarifele la gazele naturale și energie electrică, plasând o bombă sub sistemul energetic al țării. Deși încă la început de an întreprinderile din sectorul dat au făcut adresări către ANRE pentru a reveni la respectarea metodologiilor de calcul al tarifelor, conducerea ANRE, instalată de PD, a preferat să tergiverseze adoptarea deciziilor, agravând situația și mai mult. În afară de contestarea deciziei de ieri a ANRE, consider că Guvernul urmează să vină cu măsuri concrete de sporire a gradului de protecție socială a persoanelor cu venituri mici”.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat că pleacă din nou la Moscova.

„În cele ce urmează vor continua discuțiile noastre cu conducerea Federației Ruse, pentru a obține o reducere a prețului de import la gazele naturale. În acest sens voi întreprinde o vizită la Moscova la începutul lunii septembrie”, a declarat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md