/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Primii patru copii au beneficiat de operații gratuite pentru corectarea coloanei vertebrale

missing
17 august 2019, ora 18:06

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a finanţat, în primul semestru al anului curent, patru operații pentru copiii care au  deformări ale coloanei vertebrale şi ale cutiei toracice. Operațiile au fost efectuate la Institutul Mamei şi Copilului și au costat peste 200 de mii de lei, inclusiv consumabile, acoperite financiar din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

În  acest an, în premieră, CNAM a decis să acopere financiar zece operaţii în cadrul noului program „Corecţie anatomică a coloanei vertebrale şi cutiei toracice”. Suma contractată de CNAM pentru cele zece intervenţii chirurgicale, inclusiv consumabilele necesare, este de peste jumătate de milion de lei.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină mai anunță că, în primele șase luni ale anului 2019, au fost realizate și 3 320 de intervenţii chirurgicale gratuite pe cord atât la copii, cât şi la adulţi. Pentru astfel de operații au fost alocate 105 milioane de lei.

Alte peste trei mii de persoane urmează să beneficieze de operații pe cord până la finele anului, întrucât CNAM a planificat să acopere financiar circa 6 400 de intervenţii în 2019, în sumă totală de 206 milioane lei. Este vorba despre operaţii minim-invazive la adulţi în cazul infarctului miocardic, intervenţii minim-invazive la copiii cu malformaţii congenitale şi alte operaţii cardiochirurgicale.

Costul unui caz tratat în cadrul programelor speciale de intervenţii pe cord variază de la 27  mii  lei, în cazul operaţiilor minim-invazive la adulţi, până la 79  mii lei, în cazul copiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram