/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Statistică îngrijorătoare! În jumătate de an, 33 de persoane au murit după accidente de muncă

missing
17 august 2019, ora 20:28

În primele șapte luni ale anului curent, 33 de persoane au murit în R. Moldova după producerea unor accidente la locul de muncă. Statistica a fost oferită de Inspectoratul de Stat al Muncii.

În total, până la 1 august, au fost înregistrate 239 de cazuri de accidentare la serviciu, în urma cărora au avut de suferit 245 de persoane.

Inspectorii au cercetat deja 23 de accidente mortale și 20 de accidente grave. În proces de cercetare se află alte 17 cazuri.

Totodată, comisiile întreprinderilor au cercetat 179 de cazuri de accidentare cu incapacitate temporară de muncă, în urma cărora au avut de suferit 184 persoane.

Inspectoratul de Stat al Muncii anunță că, începând cu16 iunie curent, cercetarea accidentelor de muncă a fost atribuită autorităților competente în domeniul siguranței ocupaționale și se efectuează de către inspectorii de muncă din cadrul acestor autorități.

Este vorba despre zece agenții de stat care investighează accidentele de muncă pe domenii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram