Centrul de Medicină Legală a început prestarea serviciilor de expertiză judiciară genetică

În premieră, Centrul de Medicină Legală va asigura expertiza genetică în Republica Moldova. Scopul investigațiilor molecular-genetice constă în cercetarea țesuturilor și lichidelor biologice în vederea identificării profilului genetic şi/sau comparării acestuia.

Foto: msmps.gov.md

În acest laborator, vor fi soluționate probleme legate de identificarea suspecților; descoperirea crimelor sau delictelor; cercetarea paternității; identificarea victimelor catastrofelor, având un grad înalt de concludență și o certitudine de până la 99,99%.

Avantajul acetui tip de investigații este în identificarea genomului uman (ADN) în cantități minime de material biologic divers, cum ar fi: țesuturi, inclusiv oase și dinți, urme lăsate pe obiecte prin contactul mâinilor sau altor părți ale corpului, fire de păr, urme de sânge, salivă, spermă și alte secreții biologice.

Calea lungă și anevoioasă privind fondarea acestui laborator nu a fost posibilă fără suportul Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar nu în ultimul rând și datorită eforturilor depuse de angajații Centrului de Medicină Legală.


Pub