(video) Candu către Manole: „Să înțelegem că meritați să deveniți judecătoare la CC deoarece ați participat la proteste și ați stat pe baricade?”

Andrian Candu a sugerat că Domnica Manole, noua judecătoare CC, ar fi afiliată politică și că nu ar merita să fie numită de Parlament la Curtea Constituțională.

Foto: privesc.eu

„Ați participat la concurs în Parlament, pe care l-ați eșuat și ați articipat la Guvern, pe care la fel l-ați eșuat. Și la CSM ați fost exclusă. Trei instituții, cele mai importante în acest stat, Parlamentul, Guvernul, CSM nu v-au acceptat, fiind vorba de meritocrație. Considerați oare că meritați să fiți numită de Parlament ca și judecător la CC?”, a întrebat Andrian Candu.

În replică, Manole a spus că merită să fie judecătoare la CC: „Eu trei ani am fost pe baricade în Republica Moldova și am luptat pentru respectarea legii și a Constituției”.

„Să înțelegem că meritați să deveniți judecătoare la CC deoarece ați participat la proteste și ați stat pe baricade? Să vă fie rușine față de colegii Dumneavoastră de breaslă, care au participat la concursuri, care au depus eforturi, care au câștigat aceste concursuri, iar Dumneavoastră ați ajuns la CC, doar pentru că sunteți afiliată politic”, a adăugat Andrian Candu.

Magistrata a mai menționat că nu este membră de partid. „Da, am candidat la alegerile parlamentare de pe listele blocului ACUM, ca orice cetățean al Republicii Moldova care are dreptul de a participa la alegerile parlamentare”.


Pub