(video) „Hoțul strigă, „Prindeți hoțul””: Deputați din Blocul ACUM și PSRM, despre solicitarea PD-ului, ca PG să înceapă o urmărire penală pe faptul uzurpării puterii de stat

Deputații din Blocul ACUM și PSRM consideră solicitarea PD-ului, trimisă la Procuratura Generală, o acțiune amuzantă.

„Hoțul strigă, „Prindeți hoțul””, cel puțin așa a comentat Ion Ceban. „E ridicol situația aceasta situație. Toată lumea știe cine a uzurpat puterea în stat și ce s-a întâmplat în perioada 7-16 iunie”, a declara Ion Ceban.

„După ce au avut loc toate evenimentele cu CC, după ce Comisia de la Veneția a dat Calificativ, după ce aceste decizii au pornit toată zarva instituțiilor, după asta ei să spună de uzurparea puterii?”, a comentat Alexandru Slusari.

Vlad Bătrîncea spune că nu știe cum să reacționeze la această solicitare pentru că nu este 1 aprilie. „ Bine înțeles că cei care au uzurpat puterea în Parlament și au subminat CC, cei care au făcut scheme la Banca Națională și au organizat furtul miliardului să vină cu astfel de învinuiri, chiar sună amuzant”, a conchis Bătrîncea.

UNIMEDIA amintește că deputații PDM au depus, astăzi, un denunț penal, în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară. În adresarea deputaților democrați se mai solicită ca procurorii să întreprindă toate măsurile de urmărire penală, necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea acestei grave crime împotriva poporului.


Pub