La La Play Ziua 5: oamenii faini, vinurile artizanale și muzica vie au marcat mijlocul expediției muzicale în inima Moldovei

După explorările zonelor sudice din prima parte a maratonului muzical, cei de la Moldovan National Youth Orchestra au revenit în zona centrală unde tinerii au susținut concertul La La Play „Vinăria Urbană”, la ATU Winery. Evenimentul a adunat oameni faini atât locali, cât și prieteni ai muzicii de pe mapamond. Inivtații au savurat vin artizanal, mancare delicioasă și muzică interpretată cu multă pasiune.

Foto: La La Play Ziua 5

Vinăriile din Moldova reprezintă un element vital pentru patrimoniul și turismul național. Moldovan National Youth Orchestra pretutindeni a promovat acest aspect. Respectiv, după vizitele din cadrul expediției #varanudorm de la vinăriile Et Cetera și Vinăria din Vale, echipa La La Play a ajuns acasă la ATU Winery, un producător mic dar foarte carismatic și care merită toată atenția publicului. Turneul vinăriilor din această ediție vine să aducă tribut producătorilor autohtoni de vinuri ce și-au dedicat viața dezvoltării unei industrii la nivel local și național, ducând faima și în întreaga lume.

În ciuda faptului că vinăriile urbane nu sunt o tendință complet nouă și multe sunt active deja de câțiva ani la nivel internațional, mulți oameni încă nu au auzit despre acest concept. ATU Winery este prima vinărie urbană din Moldova, situată în Chișinău și are un ciclul complet de producere. Vinurile lor sunt produse în ediții foarte mici, 1000-3000 de sticle, ceea ce le permite să atragă atenție maximă fiecărui strop de vin. Toate vinurile sunt produse manual, de la cules până la etichetat. Conceptul de a produce vin în condiții urbane impresionează multe persoane, iar rezultatele vinăriei în cei câțiva ani de prezență pe piață vorbesc de la sine.

Primul lucru remarcat de către echipa La La Play a fost locația suprinzătoare și, desigur, gigantele picturi murale semnate de Izzy Izvne. Muzica a răsunat din plin în vinărie, unde instrumentiștii au simțit o conexiune deosebită cu cei veniți la eveniment și i-au răsfățat cu piese de diverse genuri muzicale. În timpul concertului, cei veniți la vinărie au avut plăcerea de a savura muzică cu un pahar de vin aromat și mâncare preparată pe loc. Doritorii de a cunoaște mai bine vinăria, au fost ghidați în spațiile de producere a vinului atât de către însuși vinificatorul și proprietarul ATU Winery, Victor Vutcărău, dar și managerul acesteia, Vlada Balica. Sinceritatea și deschiderea față de artă a este resimțită în fiecare element începând cu locație și decor, până la sticlele splendide și etichetate aristice.

La La Play Ziua 5 / Sursa:Moldovan National Youth Orchestra
La La Play Ziua 5 / Sursa:Moldovan National Youth Orchestra
La La Play Ziua 5 / Sursa:Moldovan National Youth Orchestra

Următorul eveniment din cadrul expediției muzicale este La La Play, „Tribut Pădurarilor”, unde alături de agenția Moldsilva și Intitutul de Cercetări și Amenajări Silvice va fi adus tribut celor care viețuiesc și dau tot ce au mai bun pentru proteja un patrimoniu național - Pădurile. Muzicienii vor merge la Rezervația Plaiul Fagului din satul Rădenii Vechi, Ungheni, unde vor aduce muzică pentru circa 50 de pădurari din toată țara începând cu ora 16:00.

Cea mai cool expediție din țară revine la a 3-a aniversare, cu 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și producători media ce vor cutreiera 2000 km și vor aduce muzică de calitate acolo unde ea nu a fost sau a fost auzită mai rar, pentru că #varanudorm și #implicareafacediferenta.Toate concerte sunt cu intrare liberă !


Pub