(video) Igor Dodon, nemulțumit că Parlamentul a ales alți candidați la funcția de judecători la CC: „Dacă s-a făcut concurs trebuia să se respecte rezultatele concursului”

Președintele Igor Dodon este indignat de faptul că Parlamentul nu acceptat rezultatul concursului cu privire la ocuparea funcțiilor de judecător la CC. Acesta spune că acest fapt nu este o abordare serioasă.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=x4ogDtMGjvM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0y3lYUOVKhAM4eH7oMb-kvBEKsrOBbJa0mwQckVQAnqhfE06kt6cKZR58

„Eu am mai venit cu un mesaj către partenerii de coaliție, din majoritatea parlamentară: „Să nu facem concursuri de dragul concursurilor. Nu trebuia obligatoriu de organizat concurs cu privire la ocuparea funcției de judecător la Curtea Constituțională. Bine, s-a decis să se facă concurs. Dacă s-a făcut concurs trebuia să se respecte rezultatele concursului. Ne place sau nu ne place cine a câștigat concursul, dar dacă suntem cu o abordare serioasă... Dacă respectăm legile și ne respectăm pe noi ca funcționari de stat, dacă începem un proces, trebuie să îl ducem până la capăt”, a declarat Igor Dodon.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a votat astăzi doi noi judecători la funcția de judecător la Curtea Constituțională, asta după ce în cadrul Legislativului a avut loc un concurs despre acest sens, iar rezultatele acestuia au fost ignorate și propuși alți doi candidați.


Pub