(video) Polemici cu iz de ceartă între Andrian Candu și Natalia Gavrilița. Candu: „Astăzi am înțeles că sunteți „0” profesionistă”. Gavrilița: „Spre deosebire de dvs. eu nu sunt contabil, dar sunt specialist în dezvoltare”

Dezbateri pe muchie de cuțit în Parlament între Andrian Candu și ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, asta după ce cea din urmă a prezentat în Legislativ proiectul de lege cu privire la modificarea Codului Fiscal la capitolul majorării TVA-ului pentru HORECA și impozitarea tichetelor de masă.

Rugată de Candu să explice de ce Ministerul Finanțelor lovește într-un mecanism de atrage de capital, prin impozitarea persoanelor fizice cu 50%, iar cele juridice cu 100%. „Noi avem un deficit de două miliarde de lei. Noi nu ne putem permite o facilitate ca tichetele de masă. Noi nu am făcut analiza câte companii vor pleca, dar am făcut analiza câte persoane vor avea de suferit dacă contribuțiile lor nu vor fi calculate în momentul în care se vor pensiona. Este o practică europeană unde creșterea de capital este impozitat cu TVA.

În cele din urmă, lui Andrian Candu nu i-a plăcut explicația ministrei și a venit cu un comentariu acid. „Astăzi am înțeles că chiar sunteți „0” profesionist. Eu v-am întrebat de creșterea de capital. Asta nu e legat de capitalul social”, a spus Candu.

În replică, Gavrilița i-a răspuns că „Noi avem viziune. Și viziunea noastră e să aducem economia din sectorul tenebru nu prin scutiri și amnistii. [...] Spre deosebire de dvs. eu nu sunt contabil, dar specialist în dezvoltare și mă voi ocupa de politici de dezvoltare a acestei țări”.

În cele din urmă, Andrian Candu și-a cerut scuze. „Îmi cer scuze dacă v-am atacat la nivel de persoană”, a conchis Candu.

UNIMEIDA amitește că astăzi s-a votat în 2 lecturi proiectul privind modificarea Codului Fiscal. Astfel, prin proiect s-a votat aplicarea impozitării generale la creșterea de capital, 100% pentru persoane juridice, 50% pentru persoane fizice.


Pub