Întreprinderea Municipală Autosolubritate, verificată: Ilegalitățile descoperite de polițiști

În vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, au efectuat verificări la Întreprinderea Municipală Autosolubritate din capitală.

Foto: polițiacapitalei.md

Verificării au fost supuse 28 unităţi de transport. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

În urma verificărilor poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi numerele de înmatriculare care nu corespund standartelor (indescifrabile), vehicule reutilate, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, nici un vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv “GAZ”, parbrize fisurate și cauciucuri uzate, astfel fiind întocmite 12 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 600 lei, la 4 unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de polițiști, la 2 unități de transport a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare iar mecanicului responsabil de unitățile de transport i-a fost aplicată amendă în mărime de 1500 lei, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliţia Capitalei va continua activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea în timpul traficului rutier.


Pub