Nicu Popescu, în contextul Zilelor Diasporei: „Modul cum au fost deschise secțiile de votare din SUA şi Canada a fost pur şi simplu o tentativă de furt a voturilor”

„Modul cum au fost deschise secțiile de voatre din SUA şi Canada a fost pur şi simplu o tentativă de furt a voturilor”. Astfel a răspuns ministerul de Externe, Nicu Popescu, cetăţenilor moldoveni care l-au întrebat de ce în SUA şi Canada nu au fost deschise secţii de vot acolo unde trăiesc sute de moldoveni care s-au înregistrat prealabil, însă au fost ignorați.

Foto: UNIMEDIA

„A fost o decizie politică a cărei scop era să favorizeze guvernarea anterioară şi să defavorizeze opoziţia.

După cum am promis la discuţii cu cetăţenii, public informaţia privind înregistrările prealabile, care trebuia luată în calcul la deschiderea secţiilor de vot pentru alegerile din 24 februarie 2019, după cum vedeţi însă realitatea a fost alta”, a scris Popescu pe pagina sa de facebook.

tabel / Sursa:Nicu Popescu/facebook

Amintim că înainte de alegerile parlamentare ce s-au desfășurat pe 24 februarie, moldovenii stabiliți în Canada și SUA cereu guvernării de la Chișinău să le respecte dreptul la vot și să deschidă mai multe secții de votare pentru circumscripția nr. 51. În acest sens a fost lansată și o petiție online, după ce sute de concetățeni stabiliți acolo s-au înregistrat în prealabil, dar au fost ignorați.

Amintim că la alegerile parlamentare din februarie 2019, trei circumscripții i-au revenit diasporei: Europa de Est, Europa de Vest și SUA, Canada. Mai multe partide, dintre care Partidul Socialiștilor, Partidul Liberal și Blocul ACUM, au cerut atunci public Guvernului să mărească numărul secțiilor de votare de peste hotare, motivând că sunt prea puține.


Pub