Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea poligonului de acumulare a deșeurilor din localitatea Țînțăreni

   2187

Primarul general interimar, Adrian Talmaci, a inspectat astăzi poligonul de deșeuri al municipiului Chișinău, amenajat în localitatea Țînțăreni, Anenii Noi. Edilul capitalei alături de consilieri și reprezentanți ai subdiviziunilor municipale au verificat desfășurarea lucrărilor tehnologice de stocare a deșeurilor.

Potrivit lui Eugen Axentiev, șef al Î.M. „Autosalubritate", anual, pe perioada de vară crește volumul deșeurilor menajere evacuate din Chișinău, astfel operatorul municipal de salubrizare desfășoară lucrări suplimentare de terasament și acoperire a deșeurilor.

În context, primarul general interimar, a solicitat responsabililor monitorizarea permanentă a stării sanitare și ecologice a poligonului, precum și contractarea tehnicii speciale pentru desfășurarea lucrărilor tehnologice planificate.

Adrian Talmaci s-au referit și la edificarea stației de tratare a levigatului, care urmează a fi instalată, precum și la consolidarea barajului poligonului de acumulare a deșeurilor, o primă etapă pentru realizarea proiectului.

Menționăm că instalația de tratare a levigatului (achiziționată recent) va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște (se vor obține deșeuri solide și apă tehnică).