23:49:13 19.04.2024
Stiri

Anunţul de care se temea toată planeta a venit: Recesiunea se desfăşoară în plin, din SUA până în Germania

Știri 16.08.2019 08:30 Vizualizări2559 Autor: Ziarul National
Anunţul de care se temea toată planeta a venit: Recesiunea se desfăşoară în plin, din SUA până în Germania


Pieţele sunt tulburi joi, după ce bursele americane au înregistrat scăderi majore pe fondul unei scăderi a randamentului pe titluri de stat americane cu scadenţa la 30 de ani care a atins nivelul de sub 2% pentru prima dată, generând temeri majore pentru investitori cu privire la o recesiune iminentă.

Potrivit Financial Times, traderii s-au îndepărtat de active mai riscante precum acţiunile bursiere şi petrolul într-o încercare de a se refugia în aşa-numitele „paradisuri”, precum titlurile de stat.

Investitorii sunt îngrijoraţi de semnalele transmise de pieţele de obligaţiuni, corelate cu tensiunile comerciale care escaladează din ce în ce mai mult între Washington şi Beijing.

„Nu există niciun dubiu că riscul unei recesiuni creşte pe fondul escaladării conflictelor comerciale”, notează strategii BNP Paribas.

Semnalele negative s-au înmulţit săptămâna aceasta pe fondul unor semnale comerciale economice slabe atât din Germania, cât şi din China, două dintre cele mai mari economii ale lumii.

Drept urmare, randamentul titlurilor de stat cu scadenţa la 10 ani, atât în SUA, cât şi în Marea Britanie, au scăzut sub nivelul celor pe termen scurt pentru prima dată de la criza financiară până în prezent – această inversiunie indică de obicei o recesiunea.

Bursele americane au scăzut masiv miercuri, cu indicele industrial Dow Jones înregistrând cea mai slabă zi din 2019, după ce piaţa titlurilor de stat a dat semnale îngrijorătoare cu privire la starea economiei americane, potrivit CNBC.

Indicele Dow Jones a scăzut cu 800 de puncte, adică 3%, înregistrând cea mai mare scădere procentuală din acest an, şi a cea mai mare pierdere de puncte din istorie.

Indicele S&P a scăzut cu 85,7 puncte, adică peste 2,9%, la 2.840 puncte, în timp ce indicele Nasdaq care urmăreşte companiile din tehnologie a scăzut cu 3% la 7.773 puncte.

Indicele Dow Jones a pierdut tot ce recuperase de la scăderile de la începutul lunii şi a scăzut la minimul ultimelor două luni.

Sursa: zf.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md