19:31:14 24.04.2024
Stiri

Dodon, supărat pe intenția Guvernului de a comemora victimele stalinismului și nazismului, ca în UE: Executivul ar trebui să se ocupe de salarii și pensii, iar „lupta ideologică” să fie lăsată pe seama șefului statului

Politică 16.08.2019 09:57 Vizualizări1432 Autor: Ziarul National
Dodon, supărat pe intenția Guvernului de a comemora victimele stalinismului și nazismului, ca în UE: Executivul ar trebui să se ocupe de salarii și pensii, iar „lupta ideologică” să fie lăsată pe seama șefului statului


Președintele Igor Dodon crede că cetățenii R. Moldova trebuie „hrăniți” cu „sărbători”, cu „lucruri pozitive”, nu cu zile de „comemorare a cuiva”, iar „luptele ideologice” trebuie lăsate doar pe seama sa.

Șeful statului s-a lăudat, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, că dânsul „sărbătorește ziua eliberării Moldovei de sub fascism de 10 ani”, iar Guvernul, care a anunțat că va comemora pe 23 august victimele stalinismului și nazismului, așa ca în UE, ar încerca să „deplaseze accentele”.

Dodon crede că „lupta ideologică” trebuie lăsată doar pe seama sa.

„Și aici am avut puțin conflict ideologic cu Guvernul. (...) Eu cel puțin de zece ani organizez evenimente pe 24 august. (...) Guvernul încearcă să deplaseze accentele și vrea să sărbătorească altă zi tragică, în opinia lui pe 23 august. Eu consider că nu este crectă această abordare. Haideți mai bine să ne axăm mai mult pe lucruri pozitive, să vedem cum majorăm salariile, pensiile, decât să începem iarăși luptele acestea ideologice”, a declarat Dodon.

CITIȚI și PARADOX la Chișinău: Maia Sandu se va reculege pe 23 august, comemorând victimele stalinismului și nazismului, iar Dodon va cânta și dansa pe 24 august pentru că a fost „eliberat” de Stalin

Mai mult, liderul neformal al socialiștilor spune că un eventual proiect privind decretarea zilei de 23 august zi de doliu național nu va fi votat în Parlament.

„La această etapă nu e niciun proiect de lege de comemorare a cuiva pe 23, pentru că pentru aceasta trebuie sp fie votată lege în Parlament. Eu sunt ferm convins ă în Parlament astfel de lege nu va fi votată”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md