02:55:03 20.04.2024
Stiri

Dodon aruncă săgeți în tabăra „ACUM”, „care face CONCURSURI de dragul concursurilor”, iar ulterior le ANULEAZĂ, când nu iese cine trebuie: „Trebuia respectat rezultatul concursului pentru funcția de judecător la CC”

Politică 16.08.2019 13:35 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
Dodon aruncă săgeți în tabăra „ACUM”, „care face CONCURSURI de dragul concursurilor”, iar ulterior le ANULEAZĂ, când nu iese cine trebuie: „Trebuia respectat rezultatul concursului pentru funcția de judecător la CC” captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon consideră că deputații din majoritatea parlamentară trebuiau să respecte rezultatul concursului organizat de Comisia juridică, pentru numiri și imunități, în cadrul căruia Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu au acumulat cel mai mare punctaj pentru a fi numiți judecători la Curtea Constituțională.

Potrivit lui Dodon, Blocul „ACUM” nu mai trebuie să insiste pe „concursuri de dragul concursurilor”, dacă până la urmă nu respectă rezultatele acestora.

„Eu am venit cu un mesaj către partenerii de coaliție – să nu facem concursuri de dragul concursurilor. Nu era necesar ca Parlamentul să facă concurs pentru numirea a doi judecători la CCM. Dar dacă s-a făcut concurs, atunci trebuie de respectat rezultatul, chiar dacă place sau nu place cuiva cine a câștigat. Dacă avem o abordare serioasă, dacă respectăm legile, ne respectăm pe noi ca funcționari de stat, atunci când începi un proces, trebuie să-l duci până la capăt”, a declarat astăzi Dodon, după ce judecătorii propuși de Parlament, Domnica Manole și Vladimir Țurcan, a depus jurământul.

În același context, Dodon spune că este foarte urât când se schimbă regulile în timpul jocului.

„Trebuie să fim conștienți atunci când facem concursuri… Invităm lumea să participe, vin oamenii și depun eforturi, e vorba de nopți nedormite. Eu nu-l știu bine pe Vladimir Grosu, dar cu Nicolae Eșanu am activat într-un Guvern. Consider că este un profesionist desăvârșit. Un profesionist care îți spune verde în față ce crede. Place sau nu place cuiva, el spune ce crede”, l-a lăudat Dodon pe Eșanu, care a plecat și de la Ministerul Justiției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md