Un avocat a fost sancționat disciplinar. Încasa onorarii, dar nu își îndeplinea obligațiile

Anticoruptie.md
16/08/2019

Avocatul Vitalie Țaulean a fost sancționat vineri de către Comisia de Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților cu o amendă de 3.000 de lei pentru că nu-și onora obligațiile față de clienți. Activitatea apărătorului a fost suspendată până când acesta va plăti amenda.

Plângerea a fost depusă de către Maria Olaru din Chișinău, care a invocat că l-a angajat pe Țaulean să o reprezinte ea și pe apropiații săi în patru dosare, achitându-i apărătorului câte 6.000 de lei pentru fiecare caz. Petiționara a adus argumente că la unele dosare Țaulean nu a lucrat aproape deloc, iar în unele cazuri a depus tardiv contestațiile în instanța ierarhic superioară. 

Ședința a avut loc în lipsa lui Țaulean. „Dumnealui a oferit anterior explicații, dar nu a venit la ultima ședință. L-am anunțat printr-o scrisoare recomandată și avem dovada că a fost recepționată”, ne-a comunicat Vitalie Tăbârță, președintele Comisiei de Etică și Disciplină.

Tăbârță a mai declarat că au parvenit mai multe plângeri pe numele lui Țaulean, în care petiționarii susțin că i-au achitat 6.000 de lei, însă nu și-a onorat obligațiile. „Această sancțiune este primă păsărică. Ar putea urma altele mai severe. Am decis să le examinăm fiecare plângere în parte”, a precizat Tăbârță.

Avocatul Vitalie Țaulean nu a putut fi contactat pentru declarații, telefonul apărătorului fiind închis.

Anticoruptie.md
16/08/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii