/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mașinile nu vor mai putea fi scoase fictiv din țară. Planul CNA și Poliției de Frontieră pentru a bloca această schemă

missing
16 august 2019, ora 16:58

Centrul Național Anticorupție și Poliția de Frontieră vor forma un grup de lucru comun care să planifice și să desfășoare operațiuni pe segmentul „verde” al frontierei și în punctele de trecere, pentru blocarea schemelor de corupție, de scoatere fictivă a mijloacelor de transport la frontieră. Despre asta au discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi, directorul CNA Ruslan Flocea și șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Cele două instituții urmează să ajungă la un numitor comun privind schimbul de date informaționale pe subiecte de interes comun.

De asemenea, reprezentanții celor două instituții urmează să stabilească un consemn de informare a CNA-ului din partea Poliției de Frontieră, pe segmentul ce vizează semnalarea trecerii frontierei de stat a persoanelor puse sub învinuire, care se ascund de organul de urmărire penală, precum și a mijloacelor de transport, care prezintă interes în cadrul desfășurării unor anchete penale.

În luna septembrie, vor fi demarate campanii de sensibilizare și activități de instruire anticorupție pentru polițiștii de frontieră.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram