/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Popescu de „Zilele Diasporei”: „Modul în care au fost deschise secțiile din SUA şi Canada, o tentativă de furt a voturilor”

16 august 2019, ora 20:47

„Modul cum au fost deschise secțiile de votare din SUA şi Canada a fost pur şi simplu o tentativă de furt a voturilor”. Despre aceasta le-a spus astăzi ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, cetățenilor moldoveni care l-au întrebat la„Zilele Diasporei 2019” de ce la alegerile parlamentare din acest an, în SUA şi Canada, în locurile unde trăiesc compact mai mulți moldoveni care s-au înregistrat prealabil, nu au fost deschise secții de vot.

„A fost o decizie politică a cărei scop era să favorizeze guvernarea anterioară şi să defavorizeze opoziţia. După cum am promis la discuţii cu cetăţenii, public informaţia privind înregistrările prealabile, care trebuia luată în calcul la deschiderea secţiilor de vot pentru alegerile din 24 februarie 2019. După cum vedeţi însă realitatea a fost alta”, a scris Nicu Popescu pe rețelele de socializare.

Astăzi Nicu Popescu a declarat în cadrul evenimentului „Zilele Diasporei 2019”, organizat la Palatul Republicii, că serviciile consulare vor fi mai rapide și mai accesibile. Astfel, ministrul a spus că instituția pe care o conduce va reduce de două ori termenul de aşteptare pentru acordarea documentelor moldoveneşti în cadrul misiunilor diplomatice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram