image
Sursa foto: Privesc.eu

Fostul ministru al Apărării i-a dăruit un pistol TT lui Plahotniuc: „Venea la minister ca la el acasă” // VIDEO

Fostul președinte al PD, Vladimir Plahotniuc, a primit în dar un pistol TT de la ex-ministrul Apărării, Eugen Sturza. Informațiile au fost dezvăluite astăzi de actualul ministru al Apărării, Pavel Voicu.

Potrivit ministrului, începând cu anul 2015, a devenit o o tradiție ca persoane afiliate politic, în special din anturajul lui Plahotniuc, să se aleagă cu daruri de la Ministerul Apărării.

„De la independență până astăzi, de la Ministerul Apărării 77 de arme. Până în 2015 au fost dăruite 20 de arme unor persoane cărora nu ai ce să le reproșezi, foști miniștri, comandanți ai Marelui Stat Major, persoane care și-au adus aportul la dezvoltarea Armatei Naționale. Din 2016 până în 2019 au fost dăruite 57 de arme. Au fost dăruite câte două trei la o persoană”, a declarat Voicu.

„Cap de listă” a celor care s-au ales cu arme este nimeni altul decât Plahotniuc.

„Pentru care beneficiu adus Armatei domnul Plahotniuc primește în dar arme, un pistol TT? Ce a făcut dumnealui? Apoi urmează ceilalți care sunt afiliați politic sau afiliați domniei sale. E inadmisibil ca liderul unui partid și aici mă refer la Vlad Plahotniuc să vină la Ministerul Apărării, prin cazarme, pe la Academia Militară ca la el acasă și să fie întâmpinat cu onoruri militare”, a mai spus ministrul Apărării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: