Cazul intoxicațiilor în masă la o nuntă din capitală. ANSP vine cu noi detalii

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează suplimentar cu privire la derularea cazului de toxiinfecţie alimentară în grup, înregistrat printre persoanele care au participat la o ceremonie într-un local din municipiul Chişinău.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, până la data de 14 august, în total, au fost înregistrate 51 de cazuri de boală (inclusiv la 2 copii). Dintre persoanele care au solicitat asistenţă medicală — 1 persoană a fost spitalizată în IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, 28 – în IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase “Toma Ciorbă”, altele 16 în IMSP SR Cimişlia (inclusiv 1 copil), iar 6 persoane primesc îngrijiri medicale la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

În cadrul investigațiilor de laborator efectuate la CSP Hîncești, la 14.08.2019 au fost confirmate 11 probe pozitive pentru Salmonella enteritidis de la persoanele bolnave internate în IMSP SR Cimişlia. Alte probe sunt în proces de investigare.

În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii, din mun. Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.


Pub