Un medic de familie din Bălţi pretindea sistematic bani de la pacienţi pentru eliberarea certificatelor medicale

Un medic de familie din Bălţi a intrat în vizorul ofiţerilor CNA şi al procurorilor anticorupţie după ce a fost denunţat că ar pretinde sistematic bani de la pacienţi pentru eliberarea certificatelor medicale. Acesta a fost documentat, pe parcursul a câteva luni, perioadă în care mai mulţi pacienţi au plătit pentru aşa-zise diagnoze false pentru a putea ieşi în concedii medicale plătite.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit materialelor cauzei, medicul din Bălţi ar fi primit pentru fiecare certificat, în mod sistematic, sume între 200 şi 500 de lei, iar ofiţerii CNA au deja documentate peste 10 episoade. Mai multe persoane urmează să fie audiate în acest dosar pentru a stabili toate circumstanţele.

Pe numele medicului a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, aceasta fiind reţinut în custodia CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, persoana riscă de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.


Pub