(video/update) Cu linguri, cratițe, capace și polonice, mai mulți angenți economici din sectorul HoReCa au protestat în fața Parlamentului

(update 10:05) Agent economic: „Am venit pentru că îmi iubesc țara. Sunt bucuros că locuiesc în Republica Moldova. Avem astăzi de făcut o alegere - să tăcem și să ne procurăm bilet la autocar sau tren și să plecăm sau să ieșim să anunțăm că vrem să trăim și să muncim în Moldova. Pentru aceasta avem nevoie de condiții. Pentru a avea o afacere sinceră, trebuie să avem și impozite corecte”

(10:00) Mai mulți angenți economici protestează în fața Parlamentului față de majorarea TVA pentru sectorul HoReCa.

Foto: captură video

Live

De menționat că reprezentanții MĂR îndeamnă oamenii să semneze petiția pentru menținerea cotei de 10% TVA pentru sectorul HoReCa.

Aneta Zasavițchi, preşedinta Asociaţiei restaurantelor şi a localurilor de agrement din Moldova (MĂR), susține că în urma deciziei Guvernului mulţi reprezentanţi ai sectorului HoReCa nu vor mai putea activa, iar efectele ar putea fi grave.

Ministerul Finanțelor a difuzat o notă informativă în care arată că reducerea TVA de la 20% la 10% pentru livrările efectuate de către hotele, restaurante şi cafenele (Horeca), în octombrie 2018, de către Guvernul Filip, a creat distorsiuni pe lanțul valoric şi nu a schimbat spre bine situaţia din sector.


Pub