(video/update) Deputații democrați, înainte de ședința Parlamentului: S-a ajuns ca politicienii să facă justiţie

(update 10:47) La briefing au ieșit toți deputații democrați, iar fostul prim-ministru Pavel Filip dă citire unui mesaj unde critică actuala guvernare și, potrivit lor, membrii democrați sunt șantajați: „Transmitem un mesaj - nimeni nu ne va putea intimida, din contra, ei ne fac astfel mai puternici”. În mesaj se mai spune că dosarul privind uzurparea puterii de stat este, de fapt, un proces de fraudare a alegerilor locale: „Vom face mai multe demersuri către instituţiile internaţionale şi vom prezenta uzurparea puterii de stat de actualul regim. Vom sesiza Procuratura Generală pe fapte probate privind uzurparea puterii de actualul regim de guvernare în perioada 8 – 15 iunie, abuz, exces de putere.

Foto: captură video

„Știm că actualul regim nu mai are nici o limită și comandă dosare pe banda rulantă, doar să-și îndeplinească scopul de a intimida opoziția înainte de alegeri. Însuși acest dosar făcut la comanda publică a unor politicieni, și asumat de ei, reprezintă un act foarte clar de uzurpare a puterii în stat, pentru care urmează să răspundă în fața legii atât comanditarii dosarului, cât și cei care îi vor ajuta în actul lor abuziv și ilegal. Nu credem în acest dosar și nu crede nimeni, nici măcar autorii lui, dar sunt disperați să se răzbune. Însă ei știu, la fel de bine ca noi, că acest mod de intimidare a opoziției este urmărit cu maximă atenție de comunitatea internațională, iar dacă vor trece linia roșie, acesta va fi începutul sfârșitului acestui regim represiv și abuziv”, a mai declarat Pavel Filip.

(ora 10:40) Deputații democrați susțin un briefing de presă înainte de ședința extraordinară a Parlamentului, însă fără a fi anunțată tema.

UNIMEDIA retransmite live.


Pub