(video) Ultima oră: Andrian Candu îl acționează în judecată pe Alexandru Slusari

Fostul președinte al Parlamentului și actualul deputat democrat, Andrian Candu îl acționează în judecată pe deputatul ACUM, Alexandru Slusari. Anunțul a fost făcut de la tribuna Parlamentului din sala de presă.

Potrivit lui Candu, toate declarațiile pe care le-a făcut Alexandru Slusari, din calitatea sa de președinte al Comisiei de anchetă privind frauda bancară, sunt niște păreri proprii și acuzații politice, care încalcă legislația și regulamentul Parlamentului.

„Există regulamentul Parlamentului care este lege. Și această lege prevede clar cum funcționează Comisiile de anchetă. Comisiile de anchetă fac anchetă, elaborează raport, raportul este adus în plenul Parlamentului, în plenul Parlamentului acest raport se dezbate și se aprobă de Parlament. Orice astfel deviere de la acest regulament este ceva ilegal. Iată de ce, toți acești președinți de comisie, care își permit să iasă în fața presei și societății cu opiniile lor persoanele, neaprobate de Comisii și de plenul Parlamentului nu sunt catalogate decât declarații politice decât niște declarații și speculații politice și nu au fundamentare juridică. Deoarece a câta oară, acest individ pe nume Alexandru Slusari, face acuzații care aduce prejudicii, inclusiv imaginea unor colegi, dar și mie personal, îmi rezerv dreptul ca în timpul cel mai apropiat să îl acționez în judecată și să cer despăgubiri pentru toate acțiunile dumnealui”, a declarat Andrian Candu.

UNIMEDIA amintește că Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare cere Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne pornirea urmăririi penale pe numele ex-premierului, Iurie Leancă, fostului guvernator, Dorin Drăguțanu, ex-președintelui Parlamentului și actualului deputat PD, Andrian Candu și ex-ministrului Finanțelor, Anatol Arapu. Potrivit președintelui Comisiei, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat cu neglijență crasă în serviciu, neasigurănd imediat după acordarea garanților de stat, din 2014-2015, control asupra BEM, Unibanc și Banca Socială. „Cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al RM”, spune Alexandru Slusari.


Pub