(video) Pavel Filip, despre indexarea pensiilor de două ori pe an: „Încearcă să îi hrănească cu promisiuni”

Partidul Democrat spune că va vota inițiativa lui Igor Dodon cu privire la indexarea pensiilor pentru persoanelor care au o pensie care nu depășește minimul pensiei, doar cu o condiție, ca această indexare să intre în vigoare de la 1 octombrie 2019, dar nu la 1 octombrie 2020, în apropierea alegerilor prezidențiale.

„Este o inițiativă salutabilă ca oamenii să nu aștepte această indexare pe parcursul a unui întreg an. Avem inflație, avem schimbări economice, o ajustare de două ori pe an este binevenită”, a declarat fostul prim-ministru Pavel Filip.

Întrebat dacă această inițiativă nu este una politică, întrucât în 2020 va avea loc alegeri prezidențiale, Filip a spus că nu exclude acest fapt. „Aici vreau să vă dau dreptate însă din alt punct de vedere, pentru că este o inișiativă foarte bună, însă faptul că ei prevăd că această inițiativă va intra în vigoare la sfârșitul anului 2020, asta ar însemna nici că hrănesc cu ceva, dar încearcă să îi hrănească cu promisiuni. Din punctul meu de vedere, noi susținem această inițiativă, dar ea trebuie să intre în vigoare în toamna acestui an”, a conchis Filip.

Președintele Igor Dodon propune indexarea pensiilor de 2 ori pe an pentru pensionari și persoanele invalide, a căror pensie nu depășește pensia minimă. Inițiativa a fost examinată astăzi în Parlament și urmează a fi votată în prima lectură. De această indexare vor beneficia circa 500 de mii de persoane.


Pub