(video/update) Ultima oră! Guvernul i-a numit judecători la Curtea Constituțională pe Liuba Șova și Nicolae Roșca

(update) În cadrul ședinței s-a prezentat, detaliat, despre cum a avut loc această selecție. În urma votului, Guvernul i-a numit judecători la Curtea Constituțională pe Liuba Șova și Nicolae Roșca: „Încercăm să restabilim credibilitatea instituțiilor, în special a Curții Constituționale”, a precizat Maia Sandu.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Am pornit de la ideea că vrem să aducem oameni noi, oameni care nu au mai fost în sistem. Ceilalți doi candidați s-au prezentat bine în timpul interviului, dar sunt oameni care au mai lucrat în sistem. Și în societate există această așteptare, ca în funcții să ajungă oameni care nu au făcut parte din sistem. Încercăm să restabilim credibilitatea instituțiilor, mai ales credibilitatea Curții Constituționale, în special după ultimele decizii luate”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu.

Membrii Guvernului se întrunesc astăzi, 15 august, în ședință pentru a desemna doi judecători la Curtea Constituțională, lucru confirmat pentru UNIMEDIA de către serviciul de presă al Guvernului.La nouă august, după proba interviului la Guvern, patru candidați au fost desemnați de Guvern pentru funcția de judecător la CC.

Amintim că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in corpore.

De menționat că mai multe organizații ale societății civile și persoane fizice și-au exprimat regretul profund față de modul în care, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională (CC) a generat o criză politică fără precedent și au cerut demisia neîntârziată a judecătorilor constituționali.


Pub