(video) Condițiile în care Blocul ACUM va semna un nou acord cu PSRM. Maia Sandu: „Reforma Justiției este cea mai importantă reformă pe care ne-o propunem”

Prim-ministra Maia Sandu a menționat că Blocul ACUM va semna un nou acord cu PSRM atunci când „cele mai importante reforme” vor fi incluse în respectivul documnt de înțelegere cu socialiștii.

Foto: captură video

„Un asemenea acord trebuie să includă toate elementele de reformă, în toate domeniile. Reforma Justiției este cea mai importantă reformă pe care ne-o propunem. Trebuie să finalizăm discuțiile pe modul în care intenționăm să reformăm justiția și să consolidăm capacitatea instituțiilor de lupta împotriva corupției. Și atunci când vom avea această înțelegere, în următoarele zile, ca să le putem înclude în acest acord. Sperăm să ajungem la acest acord cât mai degrabă”, a declarat Maia Sandu după ședința Guvernului.

„În acest acord, părțile trebuie să se angajeze plenar în vederea realizării obiectivelor. Blocul ACUM nu are nici un fel de divergențe cu privire la reformele în Justiție. Așteptăm un angajament foarte ferm pentru alegeri libere, corecte”, a mai adăugat ministrul de Interne, Andrei Năstase.

UNIMEDIA amintește că PSRM insistă pe semnarea unui noi acord cu Blocul ACUM. În acest sens, vicepreședintele Parlamentului și deputatul PAS, Mihai Popșoi, a precizat că acest lucru se poate întâmpla numai după un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizare, reforme economice şi măsuri de protecţie socială.

Menționăm că acum o săptămână, președintele fracțiunii parlamenatre PSRM, Vlad Batrîncea, s-a arătat nedumerit de faptul că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu mesaje geopolitice, însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, dânsul și-a exprimat regretul față de acest lucru, insistând pe semnarea de urgență, săptămîna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul ACUM, unde vor fi trasate „cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării”.

Ulterior, prim-ministra Maia Sandu a venit cu trei mesaje, dedicate deputaților ACUM, PSRM și societății.

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.


Pub