(foto/video/update) Aeroportul Chișinău și SRL „Avia Invest”, percheziționat: Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale

(update ora 14:28) La scurt timp după ce UNIMEDIA a scris despre descinderi la aeroport, procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au descins la sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”, unde au efectuat mai multe percheziții.

Foto: UNIMEDIA

Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal.

Urmare a perchezițiilor efectuate în sediile și încăperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

(ora 14:20) Forfotă la Aeroportul Internațional Chișinău. Mascații de la SPIA și SIS au fost observați în zona VIP aștepând pe cineva. Desfășurarea unei operațiuni la aeroport a fost confirmată de către serviciul de presă al SIS.

De asemenea și reprezentanții de la MAI ne-au confirmat și au menționat că revin cu detalii ulterior.

Mascați / Sursa:UNIMEDIA

De menționat că la data de 2 august, Procuratura a anunțat că în continuare au loc acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către mai multe persoane, printre care un deputat în Parlamentul Republicii Moldova, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Potrivit celor constatate până în prezent, mai multe persoane, au traversat ilegal frontiera de stat prin segmentul de trecere al Aeroportului Internaţional Chişinău, în calitate de pasageri ai unor curse charter, eludând controlul vamal şi cel de frontieră.

Potrivit procurorilor, acest lucru a avut loc prin zonele de acces limitat ale Aeroportului şi a fost posibil din cauza atitudinii neglijente faţă de obligaţiunile de serviciu ale angajaţilor Serviciului Vamal şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care activează pe teritoriul Aeroportului, precum şi cu implicarea nemijlocită a angajaţilor Companiei ”Avia Invest”, care deţine în concesiune Aeroportul şi asigură serviciile de transport şi trafic aerian, realizează măsuri de securitate aeronautică pe teritoriul aerodromului de unde au decolat respectivele aeronave pe curse charter.

Amintim că la 16 iulie curent, Procuratura Generală a anunțat că Șor ar fi trecut ilegal frontiera și controlul vamal la Aeroport Internațional Chișinău.


Pub