Românii s-au îmbulzit să urce pe feribotul care îi duce din Samothraki pe continent. "Sar garduri, țipă, urlă"

Turiștii blocați de mai multe zile pe insula grecească Samothraki au început să ajungă pe continent. Cursele tur-retur către portul Alexandroupolis au fost reluate de ieri. Nu fără scandal însă.

Foto: digi24.ro

Românii aflați acolo au relatat că oamenii s-au îmbulzit să prindă un bilet pe nave.

Oamenii care stăteau de câteva zile în port, sperând că vor putea zări un feribot, au întâmpinat cu aplauze navele. De ieri la prânz, trei nave de pasageri şi de autovehicule au început să preia turiştii blocaţi în Samothrakis şi să-i transporte la Alexandroupolis. Cursele au continuat până târziu în noapte.

Românii care aşteptau şi de cinci zile să plece au prins un loc pe un vas abia după miezul nopţii. S-au plâns că nimeni nu le oferă informaţii şi că au reuşit cu greu să obţină un bilet.

Elena Luiza Mihalachi, turistă româncă în Grecia: „Coada este absolut imensă, lumea se îmbulzește.

Nu știm când vor mai veni feriboturi, dacă vor mai veni feriboturi.

Bineînțeles că de asta apar foarte multe discuții între oameni, oamenii vor să se bată. Fac foarte urât, se sar garduri, se țipă, se urlă, este o atmosferă extrem de tensionată”.

Atmosfera de pe Insula Samothraki, în mod normal o oază de relaxare, s-a transformat radical după ce feribotul care făcea legătura cu Grecia continentală s-a stricat, apoi situaţia s-a repetat cu nava trimisă să îl înlocuiască.

Oamenii disperaţi au cerut autorităţilor să facă ceva, dar acestea, depăşite de situaţie, au lăsat aproape o săptămână insula ruptă de restul lumii.


Pub