Ultima oră! Procurorul general interimar cere ridicarea imunității lui Ilan Șor

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, prezent la ședința Parlamentului, a cerut ridicarea imunității lui Ilan Șor. Anunțul a fost făcut, acum câteva clipe, la ședința Extraordinară a Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, a spus că sunt necesare circa 40 de minute pentru examinarea cererii.

La data de 26 iunie, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare și darea în căutare a lui Ilan Șor, pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului privind frauda bancară.

Tot la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Potrivit lui Igor Dodon, Ilan Șor ar fi plecat din Moldova împreună cu Vlad Plahotniuc.

De când lipsește de la ședințele Parlamentului, Ilan Șor a făcut câteva declarații pe Facebook și a acuzat noua guvernare că îl amenință.

Ilan Șor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.


Pub