La La Play Ziua 4: Farmecul vinurilor bune, marile minuni ale naturii și energia bunicilor Bejenaru

Pe 14 august, echipa expediției muzicale La La Play, alături de Kaufland Moldova au vizitat locurile pitorești din sudul Moldovei. Drumul spre concertul de pe malul lacului Beleu a dus muzicienii prin Slobozia Mare, unde au cântat pentru lucrătorii Vinăriei din Vale. După aceea a urmat de un popas la casa lui Nea’ Dorel şi Lidia Bejenaru, probabil, cei mai îndrăgiți bunei ai Moldovei. În apus de soare și în eleganța sutelor de păsări, muzica instrumentală nu a mai sunat atât de armonios în Gîrla Nevodului, pe malul lacului Beleu din satul Slobozia Mare.

Foto: La La Play /

Prima destinație din ziua 4 a expediții muzicale a fost Vinăria din Vale, una din locațiile turului prin vinăriile Moldovei din cadrul La La Play. Tinerii au fost primiți cu multă căldură și au ghidați într-o călătorie în lumea vinului de către gazda Elena Davidescu, director marketing al Vinăriei din Vale. Muzicienii au avut parte atât de o incursiune în toate etapele de producere a băuturii zeilor, cât și de o degustare de vin în care au învățat cum să diferențieze și să consume corect vinurile. Drept mulțumire și apreciere, instrumentiștii au cântat pentru toți lucrătorii Vinăriei din Vale. Muzica a adunat multă lume faină și a răsunat pe îndelete în Galeria Liniștii, unde vinul care se maturizează în cele peste 300 barrique-uri franceze, care le oferă un gust mai deosebit.

ziua 4 / Sursa:La La Play
ziua 4 / Sursa:La La Play

Drumurile din aceasă regiune au dus tinerii în vizită la cei mai îndrăgiți și cunoscuți bunici din Moldova, familia Bejenaru. Îndatată ce au pășit în curte, echipa s-a simțit ca acasă, fiind primiți cu zâmbete și voie bună de către Nea’ Dorel şi Lidia Bejenaru. Deoarece muzica este o reflecție a spiritelor, atât tinerii muzicieni, cât și gazdele casei au cântat impreună cu mare bucurie și pasiune. Toba bunicăi, fluierul lui bunelu și vioarele oaspeților au răsunat pe hudițele satului Văleni, iar membrii expediției muzicale nu au rezistat să se distreze alături de cei care au făcut Moldova mai cunoscută pe mapamond.

ziua 4 / Sursa:La La Play
ziua 4 / Sursa:La La Play /

Un apus de soare pictat în culori vii, sunetele festive ale „Muzicii apelor” de Georg Frideric Handel lângă cel mai mare lac natural din țară și o mulțime de pelicani în jur zburând La La Play Muzică pe Apă. Artiștii au mers să promoveze locațiile nedescoperite din țară în figura rezervației naturale Prutul de Jos, lacul Beleu din satul Slobozia Mare. Concertul din scena improvizată a adunat un număr mare de săteni ce iubesc frumosul și sunt implicați în valorificarea nestematelor faunei și florei locale, încurajați de Carastan Valentina, primarul satului Slobozia Mare.

Astăzi va avea loc următorul eveniment, La La Play Vinăria Urbană, la vinăria ATU Winery, începând cu orele 18.00 . Aici va fi organizat un concert în formă de picnic împreună cu muzică, oameni, vin și mâncare de calitate.

ziua 4 / Sursa:La La Play /

Cea mai cool expediție din țară revine la a 3-a aniversare, cu 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și producători media ce cutreieră 2000 km și aduc muzică de calitate acolo unde ea nu a fost auzită, pentru că #varanudorm și #implicareafacediferenta. Toate concerte sunt cu intrare liberă !


Pub