13:18:50 28.03.2024
Stiri

GRANTURI din Europa pentru locuitorii din cinci raioane ale R. Moldova: Bani nerambursabili pentru crearea bazinelor de acumulare a apei de ploaie

Social 15.08.2019 09:38 Vizualizări2111 Autor: Ziarul National
GRANTURI din Europa pentru locuitorii din cinci raioane ale R. Moldova: Bani nerambursabili pentru crearea bazinelor de acumulare a apei de ploaie
Poză simbol


Locuitorii din satele raioanelor Cantemir, Criuleni, Hâncești, Leova și Ungheni pot obține granturi de până la 30 de mii de euro pentru construcția bazinelor de acumulare a apei din precipitații.

Banii nerambursabili sunt oferiți de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Agenția Austriacă de Dezvoltare, iar la concurs pentru obținerea finanțării pot participa producătorii agricoli înregistrați legal, asociațiile de fermieri sau reprezentanții mediului de afaceri din raioanele respective.

Solicitanții trebuie să exploateze terenuri agricole amplasate în locuri care oferă cele mai bune condiții pentru captarea apei din precipitații și să asigure o cofinanțare de 20% din investiția oferită.

Terenurile propuse pentru a fi irigate din bazinele de acumulare a apei trebuie să aibă o notă de bonitate mai mare de 50 de puncte. Alte criterii de eligibilitate și instrucțiuni de participare la concurs, precum și formularul de solicitare a finanțării sunt disponibile aici.

Începând cu această săptămână, echipa proiectului va organiza sesiuni de informare în toate raioanele de intervenție a proiectului pentru a aduce la cunoștința potențialilor beneficiari obiectivele proiectului și condițiile de finanțare. Orarul sesiunilor de informare va fi comunicat pe pagina de Facebook a PNUD Moldova.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare și implementat de PNUD. Proiectul își propune să sporească rezistența și capacitățile de adaptare a comunităților rurale la schimbările climatice și dezastre prin îmbunătățirea infrastructurii de depozitare a apei și reabilitarea posturilor locale de pompieri.

Astfel, în perioada 2019 – 2022, în cele cinci raioane menționate vor fi create 15 bazine de captare și stocare a apei din precipitații. Totodată, cinci posturi locale de pompieri din localitățile preselectate vor fi reabilitate și dotate cu tehnica necesară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md