08:16:08 19.04.2024
Stiri

Liderii „ACUM” anunță condițiile în care vor semna un acord pe termen lung cu PSRM: Subiectul la care se discută cel mai intens

Politică 15.08.2019 15:19 Vizualizări1847 Autor: Ziarul National
Liderii „ACUM” anunță condițiile în care vor semna un acord pe termen lung cu PSRM: Subiectul la care se discută cel mai intens


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), premierul Maia Sandu, susține că este „o idee bună” faptul că președintele Igor Dodon va contrasemna eventualul acord de colaborare între blocul „ACUM” și PSRM, pentru că șeful statului va trebui să promulge mai multe lege asumate în acest document încheiat pe termen lung.

Maia Sandu a declarat astăzi la Guvern că acordul trebuie să includă toate „elementele de reformă”, din toate domeniile, lăsând să se înțeleagă faptul că acum discuțiile se focusează pe reforma justiției.

„Justiția este probabil cea mai importantă reformă pe care ne-o propunem și pe care o așteaptă cetățenii. Trebuie să finalizăm discuțiile privind modul în care intenționăm să reformăm justiția și să consolidăm capacitatea instituțiilor de luptă împotriva corupției. Atunci când vom avea această înțelegere finală, sper că în următoarele zile, vom introduce aceste reforme în acordul despre care se vorbește”, a precizat Sandu.

Maia Sandu a oferit exemplul care ține de reforma Curții Supreme de Justiție, instituție ce ar putea avea un număr de membri redus, iar cei care vor ajunge acolo vor trebui evaluați mai întâi de o comisie externă, inclusiv cu reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare. Socialiștii par să nu agreeze această idee și discuțiile s-ar purta anume la acest subiect.

„Vom semna acest acord doar dacă socialiștii își vor asuma edificarea statului de drept și reformarea justiției”, a adăugat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Amintim că, ieri, președintele Igor Dodon a anunțat că acordul de colaborare între PSRM și ACUM este gata în proporție de 95% și că documentul ar putea fi semnat săptămâna viitoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md